2013-02-08
16:40:40
Middags tips för helgen!
Detta är ett riktigt gott recept och lite helg lyx kan man ju unna sig ibland, dock blir det inte så ofta. Receptet hittade jag på kokaihop.
Ingredienser:
1 st smördegsrulle
1 st fläskfile
2 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
0,75 tsk salt
2 msk smör att steka i
Fyllning
1 st rödlök, finhackad
140 gram bacon
1 dl ost riven
3 msk cream fraiche
1 st äpple
Pensla rullen
1 st ägg
Gör så här:
1. Putsa fläskfilén. Skär den i två delar. Salta och peppra filébitarna. Bryn dem i stekpannan, rulla dem fram och till baka tills de har fått en stekyta runt om.
2. Efterstek filébitarna ca. 10-15 minuter tills de är klara. Ta upp dem ur stekpannan och låt dem rinna av.
3. Stek bacon. Lägg de färdigstekta på ett hushållspapper för fettet att rinna av. När de kallnat hacka dem i småbitar.
4. Finhacka en mindre rödlök och bryn dem i stekpannan. Tag upp dem och lägg i en skål. Häll en skvätt vatten i stekpannan och koka ur. Skyn är bra att ha om du ska göra en sås.
5. I skålen, blanda bacon, rödlök, ost, skalat och rivet äpple och crem fraish.
6. Rulla ut smördegsrullen. Sporra några remsor på kortsidan, som du ska ha till att dekorera senare.
7. Skär filén i 1-1.5 cm tjocka skivor och lägg hälften i 1-2 rader mitt på rullen. Lägg fyllningen på skivorna och lägg sedan resten av skivorna på fyllningen.
8. Vik smördegen över ,så att det täcker fyllningen. Tryck ihop kanterna. Lägg rullen på en plåt med skarven neråt. Pensla rullen med uppvispat ägg. Lägg de sporrade remsorna till ett snyggt mönster på rullen.
9. Grädda i ugnen 200 grader i ca. 20 minuter.
Serveringsförslag: Klyft potatis, en god sås och sallad
Dryckestips: öl, vatten ,vin,läsk
Det var jag som skickade den förra kommentaren 😜
Den ska jag göra nån gång...😘