Emma's Kök

2013-02-25
16:53:58

ATLAZ

Nu har vi bestämt oss för att Atlaz ska få ett nytt hem och dagen har idag kommit till oss när han ska flytta till sin nya husse.
Hans nya hem är inte så långt ifrån där han bor idag hans nya hem ligger i Rimbo, och kanske finns de någon möjlighet att man får hälsa på honom.





2013-02-13
14:59:00

Modell för en dag

SÖKES:
Modell för en dag!
När: 16 februari klockan 13, kommer hålla på hela dagen
Var: Sounds & Visions studio AB, (ligger vid Gustavslund i Norrtälje)
Mer info: mail: [email protected] lr facebook: Stephanie Stephanié Ivarsson
Till hjälp har hon Conny Holm, som är Fotograf.
Får kopior på foton som hon har tagit.
Hela dagen är gratis.



2013-02-12
00:24:00

Blommor

Har känt mig lite nere de senaste dagarna och Igår så gick min farmor bort, hon var 99 år gammal så hon har ju redan levt färdigt sitt liv. Så som plåster på såren fick jag en bukett med super fina blommor av min älskling.



2013-02-08
16:40:40

Middags tips för helgen!

Detta är ett riktigt gott recept och lite helg lyx kan man ju unna sig ibland, dock blir det inte så ofta. Receptet hittade jag på kokaihop.

Ingredienser:
1 st smördegsrulle
1 st fläskfile
2 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
0,75 tsk salt
2 msk smör att steka i

Fyllning
1 st rödlök, finhackad
140 gram bacon
1 dl ost riven
3 msk cream fraiche
1 st äpple

Pensla rullen
1 st ägg

Gör så här:
1. Putsa fläskfilén. Skär den i två delar. Salta och peppra filébitarna. Bryn dem i stekpannan, rulla dem fram och till baka tills de har fått en stekyta runt om.
2. Efterstek filébitarna ca. 10-15 minuter tills de är klara. Ta upp dem ur stekpannan och låt dem rinna av.
3. Stek bacon. Lägg de färdigstekta på ett hushållspapper för fettet att rinna av. När de kallnat hacka dem i småbitar.
4. Finhacka en mindre rödlök och bryn dem i stekpannan. Tag upp dem och lägg i en skål. Häll en skvätt vatten i stekpannan och koka ur. Skyn är bra att ha om du ska göra en sås.
5. I skålen, blanda bacon, rödlök, ost, skalat och rivet äpple och crem fraish.
6. Rulla ut smördegsrullen. Sporra några remsor på kortsidan, som du ska ha till att dekorera senare.
7. Skär filén i 1-1.5 cm tjocka skivor och lägg hälften i 1-2 rader mitt på rullen. Lägg fyllningen på skivorna och lägg sedan resten av skivorna på fyllningen.
8. Vik smördegen över ,så att det täcker fyllningen. Tryck ihop kanterna. Lägg rullen på en plåt med skarven neråt. Pensla rullen med uppvispat ägg. Lägg de sporrade remsorna till ett snyggt mönster på rullen.
9. Grädda i ugnen 200 grader i ca. 20 minuter.

Serveringsförslag: Klyft potatis, en god sås och sallad

Dryckestips: öl, vatten ,vin,läsk


2013-02-02
14:14:56

20130202

Sköna Lördag!
En dag som denna fyller min bror år och det vankas kaffe här. Har precis kommit hem efter en lång och härlig promenad på minst två timmar i vår solen, vandrade ner med älsklingen och hundarna mot elljusspåret men avslutades nere på sjön Ludden! Hundarna fick springa fritt och leka medan vi vandrade bakom lite långsammare. Nu är hundarna trötta och sover en stund, jag hängde precis en maskin tvätt och nu ska jag återgå till mitt kaffe och min lilla mums bit.
Härlig lördag med andra ord!