Emma's Kök

2012-11-02
14:30:16

SILIVIAKAKA! (Birgittakaka)

SILIVIAKAKA! (Birgittakaka)

Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten

Kräm
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker

Tilllagning:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst
Blanda i det kalla vattnet och sist mjölet ihoprört med bakpulvret

Grädda I långpanna med bakplåtspapper i 15 minuter. Om man väljer att göra den i gratängform blir gräddningstiden dock längre! Kolla med sticka att smeten stannat.

Låt kakan svalna

Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. (Tänk på att det är ägggulor i smeten , så att du inte har för hög värme.)

Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.

Det gör inget om krämen fortfarande är lite varm och ”rinner in” i kakan. Det gör den bara saftigare tycker jag!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: